• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Ingen i Sverige kan ha undgått att det är supervalår! Jag är lycklig som ett barn. Det är som att ha flera OS turneringar på ett och samma år!

Nu drunknar vi i utfrågningar och intervjuer i all media. Jag försöker följa det mesta, men det är närapå omöjligt.

Två av mina favoritprogram är radikalt olika. Det ena är SVT:s utfrågning av partiledarna med Anna Hedenmo och Mats Knutsson. Skönt med lång tid att svara och ocså att komma med följdfrågor.

Det andra är Henrik Torehammas valquiz i P3. Även om det är klätt i humor och mycket är draget till sin spets, är det ändå informativa utfrågningar. Dessutom är valtestet riktigt bra. Jag fick olika partidjur i livsstil, värderingar och sakfrågor. Hmmm...

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/416895?programid=4678

http://www.svt.se/nyheter/val2014/skolan-har-lamnats-over-till-amatorer

 

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram