• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Kommenterade Lööfs tal i SvD här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/antligen-har-annie-loof-slutat-prata-om-sig-sjalv_3722690.svd

Ger en längre version här.

 

Visioner

Annie Lööf gav fyra  löften i sitt tal. De var dock mer ideologiska än konkreta.                  

1 Hela Sverige ska växa i takt – friare och företagsammare Sverige.

2 C ska aldrig ställa jobben mot miljön.

3 Fortsatt kamp för sund och säker mat.

4 Krossa glastaket och höja golvet – jämställdheten.

 

Nyhet/sakförslag

Jobb, klimat, järnväg och jämställdhet. Det var de fyra områden som Lööf pratade om. Främst kom ändå jobbfrågan. Färre åtgärder, fler riktiga jobb. Sänkta kostnader, minska regelkrånglet och förändrad arbetsmarknaden.  ”En politik för fler jobb och fler företag.”

Sverigebygget var det mest konkreta förslaget Lööf hade, samt kampen mot den antiresistenta penicillinet som var det nya för dagen.

 

Ledarskap

Lööf pratar ibland lite för mycket om sig själv. Förra årets almedalstal var ett valtal för henne själv. Det här har hon övergett nu, äntligen. Det var politiken som var i fokus, inte Annie Lööf. Det var ett tydligt Centern, och ett Centern som är en tydlig alliansmedlem som framträdde idag.

Lööf gav starkast smäll åt Löfven snarare än Mp eller V. Hon valde också, precis som de andra partierna, att ta upp Fi:s kastade handske, då jämställdheten var framträdande. Hennes lösning på det var väldigt typiskt Centern – att det ska bli lättare att starta företag till exempel i vårdsektorn.

 

Retorisk förmåga         

Känslomässig inledning med jämförelse mellan Ljusnarsberg och Täby, om hur olika Sverige kan vara, man ska stänga klyftan. Tommy – en av de som inte jobbar eller pluggar, en av de ”övriga”, fick vara dagens exempel, tidigare i veckan har vi ju träffat Jeanette och Irina.

Starkaste exemplet var våldtäktstexten från ett studentflak, här blev också Annie berörd.

                                          

Regeringsduglighet

Även Lööf missar att argumentera särskilt väl för vad alliansen gjort, och varför de ska få fortsatt förtroende, det enda hon nämnde var att fler är i arbete nu än innan. Jag tycker att samtliga alliansledare kunde gjort en starkare insats på det området.

 

Här kan du se talet

http://www.svtplay.se/video/2140430/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-annie-loof-c

Här kan du läsa om talet:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19180814.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19180403.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-vill-satsa-pa-riktiga-jobb_3722634.svd

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/almedalen/c-ledarens-angrepp-pa-lofven-alskar-bidrag/

http://www.dn.se/valet-2014/annie-loof-kan-slass-om-feministernas-roster/

http://www.dn.se/valet-2014/centern-vill-stoppa-missbruket-av-antibiotika/

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram