• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Den 16 maj var jag återigen i TV4 studion, nu för att diskutera partiernas valfilmer. Allra bäst var S film. Som retoriker får jag gåshud av Palmes röst! Det är också smart att bygga ledarskapspondus för Löfven, genom att låna av Palmes retoriska karaktär, hans "ethos". Denna tyckte jag var bäst, därför att den faktiskt lyfter fram politik inom EU, sakfrågor som S vill jobba för i relation till EU:s politik.

Jag är förvånad över debatten inför EU-valet. Främst för att den varit så frånvarande, t ex i Agendas partiledardebatt. Men också för att diskussionen inte handlar om EU:s politik. Utan om EU - för och emot. "Ja till Europa" som Fp kör med - vad är det för kampanj? Vi ÄR en del av Europa och vi ÄR redan med i EU. Den 25 maj ska vi inte rösta om EU, vi ska rösta om politiken i EU.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/s%C3%A5-bra-%C3%A4r-partiernas-eu-valfilmer-2623781

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram