• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

I somras började jag på allvar fundera på social medias betydelse för ledarskap. I Almedalen funderade jag på social media och politik. Påverkar social media politik? I somras och i höstas svarade jag nog nej på den frågan. Det går naturligtvis inte att mäta om eller hur mycket betydelse det har. Men jag kunde inte se att det som hände på social media påverkade varken det som hände i Almedalen eller valet i september. Snarare reflekterade social media det som hände i Almedalen eller i september.

Nu är jag inte alls så säker på om svaret är nej. Jag tror visserligen att Wikileaks avslöjanden är överskattade. Men påverkar, det gör de.

Påverkar social media ledarskapet? Här är jag däremot ganska säker. Social media kan vara en plattform för att utöva sitt ledarskap. Det går fort och når många. Och social media är en fristad för politisk inkorrekthet. Åkessons reaktion på självmordsbombaren i Stockholm på twitter avslöjar hans värderingar; vad var det jag sa - äntligen.

http://mirror.wikileaks.info/

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram