• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

Bildt skriver i sin blogg att avsikten för Wikileaks med att publicera alla de amerikanska diplomatiska dokumenten är att skada diplomatin. Det tror jag inte. Jag tror att Wikileaks publicerar detta material helt enkelt för att de kan. Svårare än så är det säkert inte.

Jag har forskat kring diplomatisk retorik, den publika. Här är varje ord vägt på guldvåg. Det förvånar mig inte, och säkert ingen annan heller, att ett annat tonfall och innehåll förekommer i det diplomatiska småpratet. Så det är inget uppseendeväckande. Inte heller att man till hemmakontoret skickar mer eller mindre snygga omdömen om de politiker man har med att göra. Även om det förstås är pinsamt. Småprat är helt enkelt annorlunda än det publika storpratet.

Därför hoppas jag att många nu, istället för att ta illa vid sig, inser att det är småprat man råkat få läsa. Och inget annat. Den mängd som redan nu lagts upp på Wikileaks är stor, och mer förväntas komma. Och den stora massan är säkerligen inget annat än tråkigt rapporterande, det smaskiga skvallret är nog en väldigt liten andel.

Två saker oroar mig med materialet. Att diplomatiska relationer störs. Och om ryktet att USA har spionerat på FN är sant.

http://cablegate.wikileaks.org/ 

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/reinfeldt-ingen-fara-for-sverige_5733253.svd

http://abcnews.go.com/Politics/wikileaks-releases-classified-diplomat-cables-us-state-department/story?id=12260376

Det enda som oroar mig i materialet är uppgifterna om

http://carlbildt.wordpress.com/2010/11/29/skadligt-for-diplomati/

http://www.dn.se/nyheter/varlden/diplomatisk-varldskris-efter-lackor-1.1217566

http://www.dn.se/nyheter/varlden/bildt-skadligt-for-diplomati-1.1217678

http://www.dn.se/nyheter/varlden/eliasson-diplomati-ska-inte-vara-skvaller-1.1217749

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram