• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

När Kungen fyllde 60 startades Konungens Stiftelse för Ungt Ledarskap som delar ut stipendiet Kompassrosen till unga lovande ledare i ideella, offentliga och näringslivsorganisationer. För en och en halv vecka sen var jag på Slottet och föreläste om Dag Hammarskjöld för några av dessa stipendiater. De har alla utmärkt sig på något sätt, till exempel Veronica Hedenmark som startat ett eget företag inom personlig assistans. Hon underhöll oss med några dråpliga, men sorgliga, berättelser om livet som funktionshindrad. Bara på resan till Stockholm för detta möte inträffade följande. Under flygresan går det inte att gå på toaletten, eftersom flygtoaletter inte är handikappanpassade. Väl på Arlanda visade det sig att hissen ned till handikapptoaletten var trasig. Veronica gick därför till hotellet som låg nära och bad att få låna toaletten. Receptionisten snäste, ovänligt och bestämt, att bara för att man har ett handikapp kan man inte bete sig hur som helst. Veronicas svar var att handikapp inte är ett beteende. Vilket hon förstås har helt rätt i!

Stiftelsen arbetar för att ge unga ledare träning tidigt. Att lyfta upp och uppmuntra ledare som Veronica är bra!

http://www.ungtledarskap.se/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=1157#Veronica Hedenmark 

http://veronicahedenmark.blogg.se/

http://www.vhassistans.se/default.aspx

http://www.ungtledarskap.se/

http://www.ungtledarskap.se/blogg/

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram