• FÖRELÄSA

  FÖRELÄSA

  "Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap". Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.
 • FORSKA

  FORSKA

  "Att använda teknikens möjligheter som en individ eller en organisation, handlar inte bara om att ha ett virtuellt möte istället för ett fysiskt. Både forskningen, de fallstudier vi gjort och den praktiska erfarenheter vi har, visar gång på gång att det också påverkar hur flexibelt ..." Det är detta vi berättar om i boken "Virtuella Möten - Effektiv Gränslös Kommunikation" (Liber, 2014)
 • ANALYSERA

  ANALYSERA

  "Det är viktigt för mig som forskare att delta i samhället och bidra med mina kunskaper. Därför ställer jag upp i media och föreläser för myndigheter, institutioner, nätverk och företag." Lena Lid Falkman har blivit en populär föreläsare och rådgivare, med högsta betyg på föreläsningar t.ex. från konferensen Nolldistans av Telekom Idag och Framtidens Kontor av Ability Partner.
 • 1
 • 2
 • 3

OBS! Hemsidan lenalidfalkman.com är min, och inte lenalidfalkman.se.

För någon vecka sen var jag och pratade ledarskap och retorik för nätverket WISTA som finns till för kvinnliga beslutsförfattare i shippingbranschen. I en mansdominerad bransch har kvinnorna här, på nationell och internationell nivå, valt att samla sig i en oberoende, ideell förening.

Det var bra stämning redan från början och workshopen ledde till intressanta diskussioner och reflektioner. Det finns stor kraft i nätverk. Och jag upplever att det är speciellt att prata för just kvinnliga nätverk. De är ofta en bekräftande och bejakande publik. Inte naiv eller okritisk, men ändå lätt att få interaktion och dialog med. Eftersom många shipping-företag är internationella fick vi särskilt intressanta diskussioner kring hur såväl ledarskap som retorik fungerar i olika kulturer och det som kan uppstå i internationellt företagande.

http://www.wista.net/

http://wista.net/index.php?id=311&L=2%27

Årets almedalsbloggare 2011

Forskarblogg

Retorik! Ledarskap! Social media! Nyheter! Politik! Näringsliv! Populärkultur! Det här är inte en blogg om vad jag äter till middag. Det är inte en blogg med bara åsikter. Det här är en blogg med reflektioner och analyser av sådant som händer! Jag är forskare och föreläsare och ser bloggandet som en del av den tredje uppgiften - att delta i debatten i samhället. Välkommen!

Twitterflöde

Instagram